Sajarah Sastra ing Filipina

Digawa sawetara karya sastra saka Eropah lan tradhisi Eropah sing dadi bagéan saka kita sastra kayata kidung, corido, moro-moro lan liya-liyaneIng banyu tawa-agama wis dadi nasionalis lan takon kanggo owah-owahan ing sistem ketatanegaraan ing pemerintah lan gereja. b. Del Pilar (Palridel, Bisu Educated, lan Dolores Manapat) - katresnan kanggo Native Tanah, adrian kang mayuta-yuta lan Tocsohan. Anggota saka Filipino writer ing lapangan beda saka sastra kuwi minangka puisi, crita, drama, essay, novel lsp. Consolidation saka"Mentri Pendidikan Layanan"(nyekel munggah ing koran, buku lan maca sosial) Ora mung pamapanitikan jinis tembung digunakake nanging nyatet sing ana penulis migunakake uga saka slang, basa lan deso. Apa Pementasan.Asring sing pisanan lumebu kita atine nalika krungu tembung Pementasan tataran lan mg. Apa Pementasan.Asring sing pisanan lumebu kita atine nalika krungu tembung Pementasan tataran lan mg.