Digandhengake Kaadilan saka Pengadilan supreme saka Filipina



Kasedhiya ing taun Konstitusi kanggo patbelas nomer digandhengake Kaadilan. Inconstant volume minangka sawijining wiwit panyiapan saka Pengadilan supreme ing taun. Iku diwiwiti ing enem ing nganti saiki nomer saka patbelas ing Konstitusi taun. Karo rong puluh-telung Amérika nanilbihihan uga minangka Digandhengake Kaadilan saka taun nganti taun. Miturut Konstitusi taun, hihiranging digandhengake Kaadilan kudu native lair warga saka Filipina, patang puluh taun, lan limalas taun utawa luwih minangka hakim saka ngisor pengadilan utawa melu ing laku hukum ing Filipina. Uga dibutuhake kanggo nduweni kemampuan buktiaken, moralitas-kalbu, kasetyan, lan sawijining pikiran a anggota saka pengadilan. Minangka Kepala Kehakiman lan hakim saka ing ngisor pengadilan, digandhengake Kaadilan sing diangkat dening Presiden saka diajukake nominasi saka Hukum lan Garis Dewan. Padha bakal ngawula minangka ayu sing prilaku nganti nandhang sangsara marga padha umur pitung puluh taun utawa ilang kemampuan kanggo nindakake pakaryan sing kantor.

Artikel bab Filipina lan Hukum punika taksih arupi seratan rintisan.

Sampeyan bisa bantuan dening ngembangaken iku