Congress



Congress saka Filipina utama manufaktur saka hukum saka Filipina. Iku bikameral awak dumadi saka dhuwur dewan, ing Senat lan house ngisor, ing House saka Wakil. Kasusun saka rong puluh-papat pejabat senat ing Senat, ihinahalal setengah saka iku saben telung taun.

Ing para pejabat senat sing kapilih dening saben electorate lan ora makili sembarang geografis kab.

Cacahe House saka Wakil ora luwih saka dprd

Ana rong jinis dprd: distrik lan sektoral wakil.

Dituduhake distrik pamilihan tartamtu geografis kabupaten negara

Kasusun saka siji utawa luwih district kongresyunal kabeh saka provinsi ing negara. Karo dhewe uga distrik kongresyunal sawetara kutha-kutha, bebarengan karo kutha-kutha liyané karo loro utawa luwih wakil. Dituduhake ing siji sektoral legislator minoritas sektor saka populasi. Menehi manungsa waé kanggo kelompok minoritas kanggo duwe wakil ing Congress, ing kasus ora mlaku sing perwakilan dening distrik wakil. Uga dikenal minangka wakil partai dhaftar, dituduhake dening ing sektor liyane dprd kumpulan buruh, klompok sing dipun promosiaken hak, lan asosiasi