Bank Tengah Filipina



Bank Tengah Filipina (BSP) punika bank tengah saka Republik Filipina. Diatur maneh karta saka bank-bank ing telung sasi juli, ing sesuai pranata-pranata ing taun Konstitusi saka Filipina lan Anyar Bank Tengah Tumindak. Didegaké ing BSP ing telung januari, minangka nangani tengah duit saka negara. dianggep dadi ing bank-bank ing bank Tengah Filipina amarga pemantau kabeh saka institusi financial. Ing ngisor iki sing utama peran saka BSP: Adhedhasar ngalami saka Hukum Anyar saka Bank Tengah, tugas utama saka Bank Tengah: kakuwasan lan fungsi bangko Sentral sing duwe dening sawijining Babakan dhuwit Papan, kang pitu anggota sing diangkat dening Presiden Filipina. Minangka protest bab Hukum Anyar saka Bank Tengah, salah siji saka anggota saka sektor pemerintah saka Babakan dhuwit Papan kudu dadi anggota Kabinet Presiden. Ngawisi anggota Board of Finance ing nangani saka posisi tartamtu ing sembarang agensi pemerintah lan institusi pribadi sing bisa menehi munggah kanggo konflik kapentingan. Ing anggota karo permanen, ngajak sing tetep dadi wektu, kajaba kanggo kabinet sekretaris makili nduweni kewajiban administrasi. Ing taun, liwati dening Page Komisi saka Filipina lan Tumindak Ora, kang diatur ing kabeh bank-bank ing Biro Keuangan lan authorizing Pampulong Ati-wiwit sing bakal ngawasi lan nliti bank-bank lan kabeh karya ing banking. Ing taun, nahalili saka Departemen Finance, liwat Biro Banking, manajemen bank. Ing taun, klompok saka Filipino digawe saka bank tengah kanggo Filipina. Iku bakal munggah karo rudimento saka tagihan bab panyiapan saka bank tengah sawise sinau pepek saka ekonomi pasar dagangan saka Hukum Truwelu-Hawes-Nglereni kamardikan bill, kang ngrambah kamardikan saka Filipina sawise Rolas taun, nanging isih disimpen ing basa militer lan maritim kanggo Amerika Serikat lan campuran saka tariff lan jumlah ing ekspor saka Filipina. Nanging, dropped Senat Filipina minangka amarga promptings saka Manuel L.

Dibukak ing Senat kang bill anyar sing nagpanalo dhukungan saka Presiden Franklin D. Roosevelt, disebut tydings-mcduffie Tumindak, kang ngrambah ing Amerika serikat ing dina papat juli. Sak Persemakmuran periode, adi diskusi bab bank tengah Filipina magpapaangat ing rega stabilitas lan ekonomi wutah. Banjur, sistem financial saka negara napangasiwa saka Departemen Finance lan Keuangan Nasional. Filipina ing standar saka ijol-ijolan sing migunakake dolar, konco sing atus saben sen saka cadangan emas, minangka standar finance (itungan standar). Ing taun, sing padha takon saka tydings-mcduffie Tumindak, liwati dening senat Filipina lan tumindak kanggo netepake bank tengah. Minangka hukum finance, dibutuhake sanksi saka presiden Amerika Serikat ora diwenehi dening Roosevelt. Ing, sak pendhudhukan Jepang, liwati kapindho hukum, nanging nalika padha teka ing Amérika tentara ing mardika, ipinatigil ing sawijining implementasine. Tanpa njagong Manuel Roxas ing taun, dhawuh Miguel Cuaderno, Sr.

kanggo berkembang charter bab bank tengah

Tegesipun eugenio pasar financial wis dadi utomo sawise taun minangka asil saka kaputusan saka Komisi Joint Philippine-Amérika Finance pinumunuan kang Cuaderno. Komisi, kang sinau duit saka Filipina, lan masalah babakan dhuwit ing taun, wis disaranake obah saka standar exchange rate dollar ing napamahalang saka sistem financial. Perlu bank tengah kanggo nindakake ngajokaken transisi menyang sistem anyar. Dina sabanjuré, digawe dening Roxas Referensi kanggo Bank Tengah kanggo nyiapake karta saka ngukur nangani saka duit. Nyerahke iku kanggo Congress ing februari taun. Nalika nerangake kanggo juni taun uga kabeh, mlebu dening anyar panyangka sing Presiden Elpidio Quirino, sing bakal kanggo Presiden Roxas, Republik Tumindak Nos, Bank Tengah Tumindak saka taun. Ing telung januari, napasinaya tanpa resmi Bank Tengah Filipina lan Miguel Cuaderno, Sr.

dadi page kurator

Tugas utama lan pakaryan saka Bank Tengah kanggo ningkataké ekonomi lan njaga internal lan eksternal stabilitas financial. Pangkalipas saka akeh taun, owah-owahan padha diidentifikasi kanggo iki charter bakal dadi luwih palatugon kanggo kabutuhan saka ekonomi. Ing rong puluh sangang November, dibenakake dening Hukum Presiden Nos. Republik Tumindak Nos, negesaken pangopènan domestik lan internasional stabilitas saka finance minangka goal utama saka Bank Tengah. Masang uga administrasi Bank klebu kode saka total sistem financial saka Filipina lan ora mung minangka managers saka sistem perbankan. Ing taun, nasusog sing Republik Tumindak Nos. cukup pinaunlaran kanggo damel kiat saka pasar financial, kalebu owah-owahan iku nambah jumlah investasi saka P yuta P daplot. Ing Konstitusi, diangkat dadi sak Wentoro majelis Nasional kanggo netepake sawijining governing tengah finance. Banjur, ditunjuk déning Hukum Presiden Nos. Bank Tengah Filipina minangka governing tengah finance (CMA). Sawise sawetara taun, kinandili saka taun Konstitusi pranata CMA saka Konstitusi sing sejatine mung fokus ing organisasi saka sawijining nangani saka duit dening nambah jumlah investasi, lan kanggo tujuan liyane ing perwakilan saka sektor individu kanggo Papan saka Finance.

Ing sesuai karo urutan

saka taun Konstitusi, mlebu dening Presiden Fidel V. Ramos Republik Tumindak Nos, dikenali minangka Anyar Bank Tengah Tumindak, minangka hukum ing patbelas juni. Hukum iki menehi bab founding saka sawijining nangani kanggo keuangan dikenali minangka Bank Tengah saka Filipina, kang utama goal iku kanggo njaga stabilitas saka prices. Iki goal punika napahiwatig mung ing lawas charter saka Bank Tengah. Uga nyedhiyani hukum ing Bank Tengah ingatase hak bebas kanggo babakan dhuwit lan administrate sing iku ora ing lawas Bank Tengah. Ing telung sasi juli, ana roso sepi Hukum Anyar saka Bank Tengah